Cash Buddy

 • 12 månader (16%)820 kr

Krav i korthet

 • Lån utan UC: Nej
 • Accepterar bet. anmärkning: Ja
 • Krav på inkomst: Nej

Öppetider

 • Veckodagar: 09-12:30
 • Lördag: Stängt
 • Söndag: Stängt

Direktutbetalning

 • Nordea: Ja
 • SEB: Nej
 • Handelsbanken: Nej
 • Swedbank: Nej
 • Icabanken: Nej
 • Ikanobanken: Nej
 • Länsförsäkrningar: Nej
 • Skandiabanken: Nej

*Uppskattad effektiv årsränta samt kostnad. Räntor är individuella.

Fördelar

 • Långa löptider
 • Starkt bolag bakom

Nackdelar

 • Dålig support

Betyg - 86/100

Användarupplevelse och service

Godkända ansökningar

Popularitet

Säkerhet

Villkor

Cash Buddy är en låneförmedlare som erbjuder mindre lån utan säkerhet. Man har profilierat sig som en enkel och generös låneförmedlare genom att erbjuda lån till alla, oavsett tidigare ekonomiska omständigheter. Cash Buddy lägger större vikt vid framtida återbetalningsförmåga än vid ekonomiska svårigheter i det förflutna, och därför kan i princip vem som helst bli beviljad ett lån. Detta är förstås åtråvärt när man behöver ett snabbt lån vid oförutsedda utgifter som när bilen plötsligt måste till verkstaden, eller familjens hund behöver opereras akut.

Företaget som äger Cash Buddy heter JSM Capital AB, och har funnits registrerat sedan 2005. Själva webbsidan publicerades för första gången i slutet av 2009, så Cash Buddy har lång erfarenhet av att förmedla lån, och känns därför som en seriös och stabil aktör på lånemarknaden.

Fördelar hos Cash Buddy

Den absolut största fördelen med att använda Cash Buddy som låneförmedlare, är att även personer med tidigare betalningsanmärkningar kan få låneansökningar beviljade. Så länge man inte har någon aktuell skuld hos Kronofogden, och uppfyller de andra kraven som ställs, är det inga problem att få ett lån beviljat.

Lånen hos Cash Buddy är också helt avgiftsfria. Man kan glömma uppläggnings- och årsavgifter, och istället fokusera på att betala tillbaka själva lånesumman plus ränta. Det är enkelt att ansöka om lån, eftersom det kan göras direkt på webbsidan, och svar får man i princip direkt.

Cash Buddy är under tillsyn av Finansinspektionen, och känns därför säker och seriös som låneförmedlare. En annan sak som gör att Cash Buddy känns seriösa och ärliga, är att deras lånevillkor finns förklarade på ett tydligt och enkelt sätt, så man ser hela lånekostnaden direkt.

Cash Buddy kreditvillkor

För att bli beviljad ett lån av Cash Buddy, finns det några få kreditvillkor som ställs. Det första är att man måste fylla minst 20 år under det kalenderår man lämnar in låneansökan. Om man tidigare har haft betalningsanmärkningar är det inga problem, men Cash Buddy beviljar inte lån till personer som har en aktuell skuld hos Kronofogden, som är under skuldsanering eller satta i konkurs.

Det är också krav på att man har någon typ av inkomst i form av anställning, pension, a-kassa eller näringsverksamhet. Däremot finns det ingen exakt inkomstgräns, utan inkomsten ses i bakgrund av hur många skulder man har och hur stort lån man ansökt om. Finns det rimlig chans att låntagaren kan betala tillbaka lånet inom den överenskomna tiden, blir lånet beviljat. Som legitimeringsmetod vid låneansökan används Bank-ID, och kreditupplysningen tas via UC.

Cashbuddy bank och utbetalning

Så fort Cash Buddy har fått in och godkänt en låneansökan, betalas pengarna ut. Om man valt att signera ansökan online med hjälp av Bank-ID, går detta normalt på max två bankdagar, så det är inga problem att få ut snabba pengar. Pengarna betalas ut till det bankkonto som angetts i låneansökan, och kontot måste vara godkänt för autogirobetalning till Cash Buddy innan lånet kan betalas ut. Både lån och betalningar sker alltså automatiskt via låntagarens bankkonto.

Det finns möjlighet att betala av hela lånet utan några extra avgifter, och man kan göra extra amorteringar om man så vill. Vid det senare tillfället minskar inte månadskostnaden, utan återbetalningstiden, men man kan kontakta supporten för att istället få ner månadskostnaden och behålla den ursprungliga återbetalningstiden. Det är med andra ord lätt att skräddarsy återbetalningen av sitt lån.

Cashbuddy support och öppettider

Om man behöver komma i kontakt med supporten, är det två sätt som gäller. Det ena är att ta kontakt med hjälp av e-post, och då får man svar så fort som möjligt. Hur lång tid det tar beror på personalens aktuella arbetsbörda, men går normalt fort. Till e-postsupporten kan man vända sig med såväl allmänna frågor om Cash Buddy såväl som frågor om sin egen låneansökan och återbetalning.

Cash Buddy erbjuder också en telefonsupport, vilken är öppen under vardagar mellan klockan 9-12:30. Om man behöver hjälp under eftermiddagar och helger är det alltså e-posten som rekommenderas ifall man vill ha svar snabbt.

Företagsdetaljer
Företagsnamn JSM Capital AB
Adress Lasarettsgatan 10, 432 44 Varberg
Organisationsnummer 5566869938
Länkar
Företagsnamn JSM Capital AB
Finansinspektionen Länk